CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 13 June 2012

School Holiday ;)

Salam semua.
Hai rasanya lama dah tk update entri ni. Nk kata bz tk jugak, cuma berat jari je nk update.Senang kata malas. Hahah.Cuma lately la agak bz since dh kerja ni. Siang memang tkde masa langsung. 1 hari bekerja.Sangat penat :(.Haha biasala nak duitkan. Kenela usaha sikit.Huhu.

By the way, act update entri ni nak story pasal school holiday hari tu.Cuti sekolah kali ni 2 minggu kan.Minggu pertama tk buat apa pon.Tk g mana2 , duk rumah je. Cos ayah keje. Minggu kedua baru g holiday. Bawak adik kecik tu jalan2. Kitorang holiday 1 family kat Pahang, Lanchang.Maybe korang jarang dengar kot tempat ni cos mostly org tk tahu Lanchang ni. Biasala kawasan hutan belantara. Keliling hutan. Tp apa yang best kat sana ade tempat gajah. Kuala Gandah Elephant Sanctuary. Kat situ korang boleh bg gajah makan, mandi ngan anak gajah kat sungai & juga tunggang gajah.Ramai Mat Saleh situ pergi.Lagi satu , ada jugak Deerland. Kat situ bukan rusa je.macam2 binatanglh.Senag cite cam Zoo. Tp best lg kat sanalh.Better dr Zoo. Cos kat situ korang boleh manja2 ngan bintang kat situ. Boleh pegang sume. Plus bole bg makan lg.Tp nk bg makan kene bayar sikitla.Tk banyak pun.Siyesly, rusa kat situ comel2 belaka. Suka sangat <3. Huhu. Em aku bermalam kat Lanchang tu semalam je. Sewa homestay terdekat kat situ.Banyak homestay situ. Semalam je dh cukupla. Buat apa lama2 bosan tauu nanti.Siyes.Emm afta g Lanchang, balik kg plak kat Banting, Selangor.Tu pun 2 malam je. Cos dh minggu akhir cuti kan.Dh tk lama dorang naik sekolah masa tu. Heee. Haa lupa plak afta balik dr Lanchang tu g singgah Temerloh jup.Siyes bandar Temerloh best.Besar.Banyak kedai Melayu situ. G Temerloh nk carik ikan patin sungai.Kat sana banyak jual ikan patin sungai sepanjang tepi jalan tu.Memang syokla tengok.Menarik je.Kat Johor tkde cmtu.Biasala Pahang memang terkenal dengan ikan patin sungai.Kalau ikan patin yang biasa kita tengok kat pasar tu yg jual kat sini2, tu semua kolam punya. Tk sedap rasa dia.Rasa cm lumpur. Lgpun harga pun murah kalau nk dibandingkan dengan ikan patin sungai.Kadang sampai RM60 seekor. Tp ummi beli ikan patin sungai yang sangkar punya. Sedap jugak.Baru RM14.Tk mahal pun. Huhu.Lepas carik ikan patin, g singgah makan kat restoran tu , memang sedap ar gulai tempoyak ikan patin dia, Orang Pahang je pandai masak kaw2 gulai tu. Huhu.So conclusion nya, Fun lh jugak holiday aritu. Heee ;)


Ni, nak tunjuk sikit gambar-2 time Holiday hr tu Hehe :)



My Beloved Father & I <3



Happy Family :)


Cutie deer <3



Feeding deers :)