CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 5 July 2012

Ya Allah! Hensemnya

Khamis, 5 Julai 2012

What a happy day! Hehe. Kenapa aku happy sangat hari ni nih? Kerja pun bersemangat je tauu. Aku rasa ni lh first time aku kerja bersemangat gila even aku dh kerja lebih kurang 3 minggu lh jugak. Lama tu kann? Bersemangat punya pasal, last-2 diri ni jugak yang penat mcm nak mati. Haha pape jela. Janji aku happy! Emm nak tau tk kenapa hr ni aku happy sangat? Haa.. Moh le dengar cite ambo nih! Hehe. Aku happy sangat cos aku " jumpa " someone kat tempat kerja aku. Ya Allah! Menggeletar tangan aku buat kerja afta tengok muka dia. Seriusly muka dia exactly macam Hadi Putera Halim @ Adi Putra. Artis Singapore yang gila popular tu! Ya Allah hensemnyaa dia.. Begitu Indah ciptaanMu Oh Tuhan! I thought it seems like a coincidence, you know?.. Yeah It's a coincidence. Coincidently,aku minat gila ngan Adi Putra tuu. Sampai nk muka future BF aku pun macam Adi Putra Haha. Tk sangaka rupa-2 nya orang terdekat muka cam Adi Putra. Kuasa Allah kan. Kita tk dapat nk menduga. Tapi sayangnya, that guy too silent. I meant sangat-2 pendiam. Plus, mak dia kata dia tk suka layan pempuan. Nampak pempuan bt tk tahu je. Senang cerita, tk kisah perempuan. Lebih kurang cam tula.. Emm yelah! Camtulah! Emm kalau ikutkan ht, nak je kenal dengan dia tu tp impossible lh kan! Aku tknk jd perigi carik timba. Biarlah minat dalam diam. Hahah gatal! Hais minat gitu-2 jee. Macam lh jumpa dia lg kan. Mungkin td tu kali pertama & terakhir aku jumpa dia. Haha. Lainla kalau jodoh aku dengan dia. Manala tauu.. Huhu. ( Masih mengharap tu..) Haha. Emmm pape je aku ni kan. Perasan je lebih. In fact , memang aku ni suka perasan! Huhu. Btw, aku tk kisah pun la sape bakal husband aku nanti. Yg penting baik, soleh, elok rupa ( Kalau muka cam Adi Putra lagi bagusss! Haha ) & boleh bawak aku ke syurga. InsyaAllah. Aminnn~ <3

Sunday, 1 July 2012

Akur Janji

Akur Janji..
Setia Padamu..
Akur Janji..
Menjaga hatimu..

Yang lain-2 pandai-2lh nyanyi sendiri ea..
Not in the mood for singing today..

By The Way, here I show U the best song from Indonesia, maybe..



Seriously, Lagu ni best. First time dengar kat Suria.fm. Cuba Try dengar. Hehe :)

JULY was COMING !

Blink! Dh lama dh tk update entri ni. Tk jenguk-2 Blog ni. Huhu Eh dh masuk bulan July dh. Sekejap je kan rasanya. MasyaAllah.. Kiamat semakin hampir dengan diri kita. Masa berjalan dengan begitu pantasnya tanpa kita sedari. Kini kita berada di Bulan Syaaban diantara Bulan Rejab dengan Ramadhan. Tk lama lagi kita akan menyambut Ramadhan Al-Mubarak. Tinggal lagi 21 hari je . InsyaAllah. Emm cerita pasal bulan July ni, Haa lagi sekali Bulan mendebarkan jantung Ex-2 students KMNS. Hehe. Nak tau tk kenapa? Ahahh. Mungkin minggu kedua Bulan July ni result UPU will be out. Hari tu Result PSPM kan. Sekarang ni saat-2 menggentingkan buat kali kedua. Hai.. Cerita pasal UPU ni tk taulh dapat U mana. Rasa cuak jugak. Harapan nk sangat dapat UTM. Research University tu! Sape yang tknk kan. Lagi pon dekat dengan rumah.Senang. Hehe. Tp kan, instinct ni rasa cm dapat UTHM je yang dulunya KUITHO, kat Batu Pahat. Sebb tu U yang first aku apply bg U biasa. U tu senang dapat. Hope sangat tk dapat situ. Cos Course yg aku apply kat situ aku tk minat. Engineering Teknologi Kimia (Biotek). Perkataan Teknologi dengan Biotek tu yg paling aku tk suka sebab aku tk faham apa yg aku akan belajar bila amik course tu nt. Hurmm tapi nk buat cmna kan. Dh apply dh pon. Accept jela.Ekpon time apply hari tu dh tkde course yang aku minat lg. So terpaksa lh apply yg tu cos nk penuhkan kotak kan. Biarlah. Apa yang aku dapat aku terima je. Belajar je la elok-2. Rezeki tu kan Allah yang tentukan. Allah yang menentukan segala-galanyakan. Manala tau kat mana aku belajar mungkin kat situ bertemunya Jodoh aku yang kekal. Hehe. InsyaAllah. -.- Emm Okayyla. I have got to go now. See you in the next entry later. Bye~~ ^_^  <3

Wednesday, 13 June 2012

School Holiday ;)

Salam semua.
Hai rasanya lama dah tk update entri ni. Nk kata bz tk jugak, cuma berat jari je nk update.Senang kata malas. Hahah.Cuma lately la agak bz since dh kerja ni. Siang memang tkde masa langsung. 1 hari bekerja.Sangat penat :(.Haha biasala nak duitkan. Kenela usaha sikit.Huhu.

By the way, act update entri ni nak story pasal school holiday hari tu.Cuti sekolah kali ni 2 minggu kan.Minggu pertama tk buat apa pon.Tk g mana2 , duk rumah je. Cos ayah keje. Minggu kedua baru g holiday. Bawak adik kecik tu jalan2. Kitorang holiday 1 family kat Pahang, Lanchang.Maybe korang jarang dengar kot tempat ni cos mostly org tk tahu Lanchang ni. Biasala kawasan hutan belantara. Keliling hutan. Tp apa yang best kat sana ade tempat gajah. Kuala Gandah Elephant Sanctuary. Kat situ korang boleh bg gajah makan, mandi ngan anak gajah kat sungai & juga tunggang gajah.Ramai Mat Saleh situ pergi.Lagi satu , ada jugak Deerland. Kat situ bukan rusa je.macam2 binatanglh.Senag cite cam Zoo. Tp best lg kat sanalh.Better dr Zoo. Cos kat situ korang boleh manja2 ngan bintang kat situ. Boleh pegang sume. Plus bole bg makan lg.Tp nk bg makan kene bayar sikitla.Tk banyak pun.Siyesly, rusa kat situ comel2 belaka. Suka sangat <3. Huhu. Em aku bermalam kat Lanchang tu semalam je. Sewa homestay terdekat kat situ.Banyak homestay situ. Semalam je dh cukupla. Buat apa lama2 bosan tauu nanti.Siyes.Emm afta g Lanchang, balik kg plak kat Banting, Selangor.Tu pun 2 malam je. Cos dh minggu akhir cuti kan.Dh tk lama dorang naik sekolah masa tu. Heee. Haa lupa plak afta balik dr Lanchang tu g singgah Temerloh jup.Siyes bandar Temerloh best.Besar.Banyak kedai Melayu situ. G Temerloh nk carik ikan patin sungai.Kat sana banyak jual ikan patin sungai sepanjang tepi jalan tu.Memang syokla tengok.Menarik je.Kat Johor tkde cmtu.Biasala Pahang memang terkenal dengan ikan patin sungai.Kalau ikan patin yang biasa kita tengok kat pasar tu yg jual kat sini2, tu semua kolam punya. Tk sedap rasa dia.Rasa cm lumpur. Lgpun harga pun murah kalau nk dibandingkan dengan ikan patin sungai.Kadang sampai RM60 seekor. Tp ummi beli ikan patin sungai yang sangkar punya. Sedap jugak.Baru RM14.Tk mahal pun. Huhu.Lepas carik ikan patin, g singgah makan kat restoran tu , memang sedap ar gulai tempoyak ikan patin dia, Orang Pahang je pandai masak kaw2 gulai tu. Huhu.So conclusion nya, Fun lh jugak holiday aritu. Heee ;)


Ni, nak tunjuk sikit gambar-2 time Holiday hr tu Hehe :)



My Beloved Father & I <3



Happy Family :)


Cutie deer <3



Feeding deers :)



Thursday, 31 May 2012

UPU UPU UPU UPU !

Dulu sibuk dengan result PSPM, sekarang ni sibuk nak isi UPU pulak.Emm konfius gila kot nk pilih U dengan course ni.Jadi pening kepala ni tau tk.Course memanglah teramat banyak especially UiTM.Tak yah cakapla kan.Macam2 course ada.Al maklumlah nk tolong budak Melayu.Hehe.Tp tu la, course memang banyak sangat tp nk pilih course yang sesuai dengan kelayakan kita tu yang jadinya susah sangat.Lainla kalau dapat 4 Flat.Haa! Tkyah nk pening2 kepala.Semua layak.Btw,aku mintk course yang mostly related to Chemistry.Cos tu je satunya2 course yang aku minat even SC aku dapat A jugak tp kirim salamla kan nk apply cos aku memang admit aku tk boleh carry dengan subjek tu sebab dengan adanya 'PROGRAMMING!'.Mostly aku apply Sains Kimia,then Sains (Kimia  Gunaan), Kejuruteraan Kimia & lastly, Bioteknologi Sains Pertanian. Aku berharap sangat aku dapat Sains Kimia kat UTM.Tu impian aku.Hopefully kali ni Allah makbulkan doa aku dapat g UTM. UTM dekat sangat ngan rumah.Ekpon ayah kerja kat UTM. Papehal nanti senang.Tkdela parents nt ssh. Emm maybe UPU keluar hujung bulan June ni tkpun bulan July nt.Debor rasa. Huhu.Doakan kita dapat UTM kayhh :)

Result PSPM

Hari yang dinanti2kan dh pun tiba.Kelmarin, Selasa 29 Mei 2012 result PSPM-2 keluar.Hurmm sedih gila kot ngan result kali ni.Dapat teruk sangat.Pointer jauh sangat dengan Sem 1. Nak buat camanakan.Rezeki setakat situ je. Tk sangka la boleh dapat macam tu.Ingatkan kalau kurang dr Sem 1 pun, kurang sikit je.Tklh banyak sangat.Tp result macam tu nk salhkan sape kan. Diri sendiri yg buat.Salah diri sendiri la.Study last minute.Tk berapa nk struggle.So accept jela.Btw, PSPM-2 ni aku dapat 2A- 2B-.Terukkan? B- tu yang menjatuhkan pointer aww.Lagi pulak A solid tkde langsung kali ni.Sains Comp pun tk dapat A.Tu yang sedih sangat3. =(. Tapi memang admitla Sains Comp Sem 2 ni  susah coz kene study Programming.Aku memang lemah bab2 Programming cos kene banyak fikir secara kreatif. Memang tkla kan. Tapi walaupapepon still bersyukurla cos dapat jugak A- kan.Daripada tk dapat langsung. Aku dapat A- subjek Kimia ngan SC je. Nasib baik Kimia still dapat A. Kalau tk, memang dh melalak gila3 dh. B- pulak subjek Math ngan Biology.Sadis gila lah Math dapat B-.Target paling teruk pun B.Selalu target Math dapat OK mesti tk tercapai.Hurmmm~~So overall pointer untuk Sem 2 just 3.17 je. Jauh sangat kalau nk di comparekan ngan Sem 1. Masa Sem 1 dapat 3.58. Dapat 2A 1B+ 1B.Macam biasala yang A tu Kimia ngan SC.B+ tu Math.Yang B tu Biology.Biology la subjek yang paling susah aku nak perform.Act, aku tk minat Biology.Tp dh dapat accept jela.Dulu G tukar Modul 2 nk amik Fz  aku g cancel plak. Gatal kan? Kalau tk mesti Fz boleh dapat lebih baik dr Bio cos Fizik ramai dapat A kali ni.Plus aku minat gila kat Fz. Emm tapi  nak buat gane. Biarlah.Rezeki Allah tu luas.InsyaAllah~ :)

Monday, 28 May 2012

Nervous while waiting for the result tomorrow :'(

Hari yang ku tunggu2 selama ni dh pun hampir tiba. Sekejap bukan? Masa sekarang ni tk taulah nk cakap apa. Esok , 29 May tarikh yang paling penting dn mendebarkan semua orang. Haha mesti semua budak2 Matrik tengah dap dup dap dup result nk kuar esok. Same goes with me. Jantung ni dh debor je rasa. Hati keluh kesah.Tk senang duduk jawabnya bila fikirkan result ni.Tambah lagi fikir macamana aku buat exm bulan yg lepas.Rasa cm worst gila. Tk tahulah ada harapan tk nk dapat 3 pointer and above. Macam ssh je.  Nak dapat 4 Flat? Rasanya memang something yg impossible lah. I'm not that smart to get that sorta pointer =(. Tp kalau rezeki Allah nk beri, tk jugak mustahil kan? Orang kata Nothing is impossible in this world.Hopefully, dapat pointer 3.5 & abovee. Tknk dapat 2 pointer. Rasa cm teruk sangat jee. Yelaa, Impian aku nak masuk UTM.Parents put hope on me to get it.UTM is the one of my dreams. Tk UTM pun, UPM pun jadilah.Yg penting U yg bagus2 lah. Sape yg tknk kan.Aku berharap sangat Allah tolong aku dapatkan yg aku impi2kan all this while.Hopefully, doa2ku dimakbulkan.InsyaAllah.. Emmm No matter what, kita sama2 jelh berdoa banyak2 dapat result yg cemerlang. Aminnnnn Ya Rabbal Alamin... =)

Thursday, 24 May 2012

Kurus tawuk?

Since aku habis Matrik ni, duduk rumah, badan aku makin kurus. Siyes kurus gila kot. Kalau nak dibandingkan dengan masa aku duk Matrik dulu, kurus2 aku pon berisilah jugak kan.. Haha tu lah dulu ejek orang kurus2 cm lidi.Last2 aku yg kurus melidi. Hidup ni umpama Karma kan? Hurmm Since duk rumah ni, tkde selera langsung nak makan, kalau makan pun ciput je.Macam tk makan je. dua tiga suap dh terus tknk makan, nasi bazir gitu jee.Kalau kat Matrik dulu, tk sampai bp jam asik nak melantak je tawu. Emm Orang kata kalau hati ni lara,perasaan ni duka, Nak buat apa pon tk jadi,Nak makan pun tkde selera. Ni semua perasaan punya pasal la!!. Aku punya kurus ni dh macam orang tkde zat. Kaki kurus melidi.Semua seluar jeans yang dulunya aku pakai ketat nk mati jadi londeh serta merta. Dah tak LAWA dah!! Tak suka2! :(. Nak berisi. Nak berisi3 :)

He's weird

Malam semalam pukul 2.19 kot, ttbe hp aku yang dh lama terbiar tu berdering means bunyi mesej.Aku pun g lah tengok sape yang hantar.Aku sangka maybe Hotlink ke.Cos Hotlink kan selalu menyibuk nk jugak hantar mesej.Tp bila aku tengok hp, Qamar mesej. Ht aku macam rasa jugak dia yg mesej malam2 ni.Impossible Hotlink nk hantar malam2.Mana pernah.Emm kebetulan, time tuu memang aku tga teringatkan dia.Sebenanya, boleh dikatakan hari2 aku teringat dia tp selalunya ingat2 gitu je, Malas dh nk fikir pasal dia sangat.Asal terfikir je, aku Ignore. Tp semalam lain, asyik teringat dia je.Tk tau knp semalam rasa gelisah je bila ingat dia. Hurmm rupanya msg dia muncul pulak, All of a sudden, dia wish Gudnite kat aku.Tk pernah2, ttbe je. Demam ke hape mamat ni.Ke salah sent.Nk hantar kat org lain tp terhantar kat aku. Tu yang rasa dia pelik je semalam. Frust dengan orang lain agaknya, pegi wish Nite kat aku. Anyway, Thankslah for wishing yea:). Pastu boleh plak tanya kenapa aku tk tidur lg, text orang lain ke sume, tp kalau aku ade orang lain pon, text orang lain pon, dia ada kesah ke? Pernah plak dia kesah. So kalau dia dh ada orang lain pun tp tknk terus terang dengan aku, aku tk kisah dahh.Terpulangla.It is your choice & I have no right to stop you, Qamar. Kalau tk suka tu, buat jela cara tk suka terus.Tkyah nk cover2 line lagi dengan aku. Just terus terang yang kau tu memang dh tkde hati, tk sayangkan aku lagi.Senang! End of Story -.- Aku pun malas dh nk layan perasaan lama2. Better aku lupakan semuanya. Huh? Pape jelah dia tuu!! Hurmm~ 

Wednesday, 23 May 2012

Bila by Pepito



Selamat petang semua. Hari ni aku nk share 1 lagu ni.Best awww. Siyes best gila.Menusuk jiwa bebs dengar. Lagi2 bg yg tengah dok mengharapkan cinta dr someone tu.Sedih dengar lagu ni.Lagu ni Pepito yang nyanyi.Haha lawak kan nama dia.Dah tkde nama lain sangat dh nk taruk Haha.Pape pun, lagu dia best!!! Trylah hayati lagu ni betul2. Weeeee.

Selamat Mendengar! Have A Nice Day<3


Selamat malam kasih
tuk terakhir kali
kau ucapkan kepada ku
malam ini...

ku berharap
kau tak pergi
tinggalkan diriku
ku butuh belaian mu dan kasih mu..

dan bila
semua tanpamu
hampa terasa
hati ku

tak ada lagi yang mengisi hatiku
senda tawa tangis yang menghibur ku

dan bila
semua tanpamu
hampa terasa hidupku

tak ada yang bisa gantikan dirimu
selamanya


        # Eh lupa plak, lirik je ada ehh. Lagu takde.Heee.Ok here, I presented You a  NICE 'song'




Act, lagu ni aku nak tujukan kat someone.Nama dia tkyahla nk mention ek. Seriously lagu ni really related dengan hidup aku.Tp tkde sape pon yang tau.Ht ni je yang tau macamana aku  memendam rasa selama ni.Hurmm~ :-(

Monday, 21 May 2012

Terjumpa?

Pagi tadi first time aku bangun awal.Tengah sedap2 tidup ttbe mak aku kejut ajak teman dia pergi servis kereta.Malam td dhla aku tk tidur nyenyak.Mimpi ngarut.Seram kot.Aku tgk hp, jam baru pukul 7 lebih.Bangun2 terus mandi then pergi servis kereta.Sementara tunggu servis kereta lama,singgah McD kat sebelah tu je breakfast, tiba kat kaunter order tu,tk perasan ttbe kawan sekolah dl tegur. Kawan lamala kira. Haha sumpah aku tk perasan dia langsung padahal dia depan mata aku je kot.Teruk kot aku ni. Haha rupenye Qamarina atau kita orang lebih selesa panggil dia Qamar. Haha teringat plak kat 'Qamar ' lagi satu.Kihkih :P.Kitorang pon borak2 la kejap. Lama kot tk jumpa dia.Hurmm.Since lepas PMR.Cos lepas PMR dia pindah SBP. Tu yang lama dh tk jumpa. Tk sangka plak dia kerja kat McD.Rindunya kat kawan2 lama yang lain. Apa cerita la kan agaknya dorang.Hurmm~~Hopefully dorang sihat & bahagia.Huhu.
Emm Oklah, aku dh tkde benda nk cakap lagi. Sampai sini jelah for today. Nak g mandi ni.Cos pukul 7 Seindah Sakura start! Hehe.Burbyee~~ 

Saturday, 19 May 2012

Resigned

Haha Aku dh kata dh.Kan betul hari ni aku betul2 berhenti kerja. Biasala akukan.Mana tahan  kerja2 macam tu.Aku kan lembik. Semuanya tk larat.Pgi tadi bangun je dr tidur , time tu pukul 8.23 aku terus hantar mesej kat taukeh Daily Fresh tu yg aku nak resigned.Haha kesian gila taukeh tu.Mesti dlm hati dia cakap siot je aku ni.Menyusahkan dia. Kerja main2 je.Ikut suka bapak aku.Macam aku punya kedai.Haha.Aku bg alasan kat dia yang aku balik kerja terus demam.Nak berhenti punya pasalkan.Padahal bukannya demam pon.Excuses je lebih!Tp nasib baikla jugak aku resigned hr ni,lagipun tetiba tekak aku sakit, serak2 basah dh jd nya suara aku.Seksi aww..Huhu.So bolehla diterima jugak kan. Hewww3.Ermm aku kalau boleh nk kerja sampai petang je.So malam adela masa aku nak lepak2,spent time ngan family.Nt bila aku dh sambung blaja nt dh tkde masa nk spent time ngan dorang.So ni jelah masa nya.Ala lagipun kawan2 aku pun ramai je tk keje.Huhu.Emm pape pun hr ni aku dh RESIGNED!.I feel so relieved.Ahhhhhhhhh!!!!! :-)

Friday, 18 May 2012

Seindah Sakura

Korang mesti taukan cerita Seindah Sakura ni.Adaptasi balik dr Novel 'Seindah Sakura'.Cite ni best gila oww. Cite ni sedihla jugak.Kadang tu aku rasa nk mengalir jugak air mata ni.Tp tahan jela.Kang mk aku nampak kang.*Malu je.Hihi. Sedih tu sebb kehidupan SyaQira tu terlalu daif,miskin sangat.Senang cerita papa lah.Tkde pape.Hahh yang best tu plak sebb ada Cikgu Airil : Fahrin Ahmad.Huhu.Gila semartlah dia dlm cerita tu.Jd cikgu 'singa'.Huhu.Singa2 pun tp kacak oww.Muka maskulin.Drpd aku tk minat dia,jd minat gila kat Fahrin since cerita ni.Aura betul lah! Mula lah tiap2 hr aku berangan 1 hr nt aku jumpa dengan mamat yg serupa Fahrin.Huhu.Biasala tu admire2 kan.Tp ht tetap sayang pd yg sorang je.No one can take his place in My Heart.Nampak tk? Aku sayang gila kat dia. Hurmm~Tp kalau tkde jodoh ngan si dia.Harap replacer aku satu hari nt serupa mirip Fahrin.Hehe.Bengonglah aku ni.Lidah buaya.Cakap belit2.Hurmm pape jelah.Ada aku kesah ke?Hee.Err haruk punya pasal lah dengan cerita ni siap download lagi tau. Padahal dh tgk kat tb.Hehe nk tatap muka Fahrin banyak2.Okayy aku dh gila bayang.Erk? =.=.Hewww3.Lantaklah situ.Apa2 pun, Selamat Menonton Seindah Sakura Slot Akasia(Penyibuk, nak jugak jd tukang cakap iklan tu). Hewww3. :)


Here, aku nak attach dua lagu dalam cerita ni berserta dengan liriks.Heeee. OST cerita ni.Best tauu.Sedap didengar jd halwa telinga korang.Heheh.Dengar ea.. TADDAA..



Artis : Hyper Act
Tajuk Lagu : Harapan 

Bicara mimpi itu,
Mengheret ku ke dasar,
Gelap tangannya menggapai tangan ku.
Dan munculnya dirimu,
Dipinggir laman itu,
Hangatmu menyambut ku kembali,
Dan ku mengerti,
Mengapa masih berdiri,
Hadirnya siang berteman mentari,
Dan ku bersama,
Bintang malam mu mencari kasih ku Ooo..
Harapan..
Harapan menjadi layu,
Ingin ku bahgia bersama,
Menjadi kenangan,
Memburu impian masa kita
Selamanya..
Dan angin kan memanggil,
Bagai ada musafir
Hadirnya pergi tiada berjanji,
Mungkin seketika,
Ku merasa cintanya,
Bagai dibelai mimpi sempurna
Dan taman ini,
Tak bererti dan bersemi,
Tiada indah tanpamu disini.
Dan ku jejaki,
Walaupun hanya secebis rindumu Ooo..
Harapan..
Harapan menjadi layu,
Ingin ku bahgia bersama,
Menjadi kenangan,
Memburu impian masa kita
Selamanya..
Solo. C/O
Hati ku..
Meratap setinggi gunung
Pasti ku mencari bintangnya
Menjadi cahaya
Menyinar impian hidup kita
Selamanya.






Artis : mafa ft. Ronnie OIM
Tajuk Lagu : Buatku Di Sana


Sering harungi sendiri kekurangan diri
Hanya tuhan mengerti
Tak mengharap sang cinta mahupun dicinta
Umpama tiada rahsia

Chorus:
Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

*:
Masihkan hadir jua menepis gelora
Tak kala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada dijiwa

**:
Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang dihati

Usah menangis sendiri sayang ku kan pergi
Senyumlah usah meratapi
Kala ada masa kita ditakdir yang Esa
Cukuplah buatku disana

[Ulang Chorus]

Ohhh

Aku bagai bintang menghiasi alam maya
Meninggalkan kilau tanpa sinar yang bercahya
Detik percintaan persis satu anugerah
Aku pinta hanya bercinta

[Ulang *]

[Ulang *] 

Ohh.. huu


Semoga Terhibur :-)


Kerja Oh Kerja

Pada tanggal 18May 2012 bermulalah tugasku sebagai penjual jagung.Haha.Jual jagung tu mesti korang fikir macam aku jual jagung yang cikai2 punya tu kan?Haha.Ceyh berlagak je aku ni konon standard.Padahal tkdela nk standard mana pon.Setakat franchise Malaysia nih.Ala kene keluar angin je(Double meaning:P).Hehe.Hurmm hr ni hr pertama aku start kerja.Br hr first keje.Bapak aku dh rasa bosan gila nak mati.Cuba bayangkan aku kerja dr tengahri sampailah malam.Pukul 11 baru sampai rumah tauu.Tk ke mati tulang empat kerat aku kalau berbulan2 aku kerja mcm tu.Tk sanggup aku.Dhla aku ni kering.bertambah tambah kering plak nt bila kerja teruk cmtu.Kata nk duit kann..Kata orang tahan tk tahan jela.Kenela ketepikan rasa bosan semua tu kalau nk duit.Hurmm tp tu lah masalah aku.Tkde kerja tkde income plak.Nak harap parents aku bg celepuk gitu je tk buat pape memang tklakann.Aku bukan anak Dato' boleh goyang kaki mcm tu je tub-tub dapat duit.Nk buat cmnakan.Terima jela.Biloa fikir2 balikkan , fikir bosan kerja tu sume, aku cadang esok aku nak resigned dh.Haha teruk kan aku ni? Baru kerja sehari dh nk berhenti.Apelaa..Kalau 1000 orang mcm aku,jawabnya memang bankruplah dunia ni.Hee~Ada aku kesah ke? Emm lantaklah duit tu sana.Aku kerja pun semata mata nk beli hp je, Dh dpt hp aku blahhh ar.Aku buntu ar nk cr kerja.Susah betul nk dapat kerja.Bosan tawu tk?Mana tknya..Nak kerja , kerja yg senang2 je,Tknk susah sikit.Bajek CEO tau aku ni.Huhu.Nampak tk angan2 tinggi macam Pak Pandir tp habuk pun tarak.Hahah.Memang tk la kan nk kerja senang lenang tp duit nk dapat banyak.Haha tamak2.Biasala manusia kan.Korang pun cmtu gak kan?.. Jangan tk ngaku eh.Aku sekeh kangg.Haha.Emm nak kerja kantin malas lah plak.Penat gila owww, tp yg untungya balik petang.Tkdela balik malam2 cmni.Bersidai je aku kat Tesco tu.Bukan penat je kerja kantin tu,tp masalah la bg aku.Cikgu2 laki ni suka mengusik.Malu aku jadinya.Hihihi.Kalau yang mengusik tu cikgu Bujang plus muka cm Fahrin Ahmad,badan tough & vuff macam Aaron Aziz memang   nk la aku layan, (Hihi gatal + miang2 keladi).Biasala "remaja" kan..ni yg mengusiknya cikgu dh berkahwin.Ada anak lagi even muda pon.Aku tknkla layan2.Laki orangkan,Lgpon,memang aku tknk ponn.Baik cr bujang.Huhu.Tu pun kalau ada orang bujang nk aku.Hurmmm~ Mintak2 adela jodoh aku nt dengan jejaka yg aku idam2kan.Aminn~~Haha melalot plak.Ntahla.Besok aku teruskan jugak nk cr kerja.Harap2 dapatla eh.Doa2kanlah yee~~ :)

Thursday, 17 May 2012

He, His & Him?

Hidup aku kini tk seperti sedia kala. Dh tk ceria macam dulu.Hidup ni seolah2 macam tk beri apa2 erti  bg aku.Jiwa aku kosong tau tak lebih kurang macam lagu Najwa Latiff tu.Setiap hr aku akan fikirkan dia,apa dia buat kat sana,dia sehat tk.Makin banyak aku fikir pasal dia makin senang aku nak nangis lebih2 lagi bila aku teringatkan semua kenangan aku bersama dia masa kat Matrik dulu.Aku kat sini beria ia fikirkan dia,tp dia kat sana ntah fikirkan aku ke tk.Aku sedih sangat2. Aku sayang dia sangat3.Aku terlalu sayangkan dia.Hati aku just untuk dia sorang je.Tp dia seolah olah macam tk hargai je.Macam buat tk reti je. Dia dh lain sangat since balik rumah hr tu. He doenst care about me. Tk habis2 dengan kerja2.Bosan tawu tk.Aku bukan tk faham dia.Aku faham tp aku tk boleh nk lalui semua ni sorang diri.Aku rindu dia sangat3.Hurmm Biasanya bila lelaki tu dh tk kesahkan perempuan tu means dia dh tk sayang kita lg kan?Maybe ht dia dh berubah.Yela kapel jauh macam ni memang sukar.Kena tabah nk hadapi segala onak liku.Apa yang mampu aku buat sekarang hanya bersabar.Menanti jawapan dia akan datang. Kalau ditakdirkan ada jodoh kitorang InsyaAllah tkkan ke mana. No matter what, Aku harap dia bahagia dengan kehidupan dia sekarang.Aku doakan kejayaan dia duniawi & ukhrawi.InsyaAllah~


When you look me in the eyes,
I catch a glimpse of heaven.
I find my paradise, 
I Love him with all My Heart<3
I'll always love him for the rest of Mylife.
Only him him & him! 
No one can take his place in Myheart.
Sincerely, I really LOVE You Mr.Q!!




Wednesday, 16 May 2012

Back :)

Hye olls! I'm back~Ya Allah rasanya dh lama sangat aku tk jenguk blog ni.Almost 2 years ye.Since aku habis Spm.dn kini aku dh pun habis Matrik. Pejam celik pejam celik tk sangka ye masa berlari begitu pantas.Bak kata pepatah biasanya masa tu berjalan.Tp masa sekarang dh pandai berlari.Haha Ok merepek.Tetibe je hari ni terdetik nak renew blog aku yg dh lama usang ni. Cadangnya act bukak pc nk download cerita memandangkan Fb dh deactivate.So tkdelah berFacebooking macam dulu.Huhu.Bosan2 download cerita g stalker plak blog orang lain.Tu yg rasa ttbe nk update blog ni even though tkde sape pun kesahkan aku, tp saje nk isi masa lapang.Bosan duk rumah tkdop buat mende.Haha macam yang aku katakan tadi, masa berlari begitu pantas.dh hampir sebulan aku kat rumah ni.Tk buat pape.Rutin harian aku tido,termenung,berangan,tv kadang2 tu bukak google tgk hp. Hurmm msg dh tk lagi macam dulu dh.Hp aku kini kian menyepi. Dh tk macam dulu tot tet tot tet.Dh tkde sape dh nak msg kita.Sedih sangat aww. Bf pon dh tk layan kita dh.Katanya busy sangat kerja sampai tkde masa untuk kita.Nk buat camna kan. Dh nasib badan macam tu.Reda jelah. Hurmmm~Biarlah hp tu.Lantak dialah nk hidup ke mati ke berkecai.Aku dh malas nk amik tau dh. Btw,hari ni aku dipanggil interview setelah berminggu minggu apply kerja.Br hr ni nk panggil. Apelaa.Teruk betul buat aku macam tunggul.Penat aku tunggu tau tk?Alaa..Kerja biasa2 je.Tk pangkat pun.Bukan manager bukan ceo.Layaklah kan dengan kelulusan yg aku ada.Lgpun just temporary.Do I care? Hahah asal dapat gaji sikit boleh beli yg aku nak.Cukuplahkan.Tkyah nak tamak sangatla~..Cari duit macam nak mati,last2 peruk je tk guna.Bodoh kan diri je mcm tu tawuk?Huhu.Aku tk maksudkan sape2 eh.Just cakap je.Dont be offended plop(slenk Ganu pulok doh) Haha.Maybe penat kot kerja yang aku apply ni.Dr pagi sammmmpailahh ke malam. Nak tau tk aku kerja apa?Aku kerja jual jagung ngan waffle.Kihkih.Eh tp francais punya tau.1 Malaysia ade dia punya branches tau.Rasanya tk perlu kot aku nk mention,pandai2lah korang fikir sendiri kalau rajinlah.Huhu.

Haha.Tau company Franchise ni? Dh familiar kan? Huhu~Maybe kalau ada rezeki kat sinila aku kerja.MUNGKIN! :-)