CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 26 December 2010

apakah yang saya suka ?


saya suka apa ? saya suka rose lahh awak , hurmm , bestnyee kalau aku ad boyfiee then bg aku rose && card , so sweet ! aku selalu daydreaming yang one day bila aku ad boyfiee , si dy bg aku banyak rose huhu . aku suka rose merah ngan putih jee , cos both colours nampak lebih romantic macam telenovela rosalinda . hehe . so anyone yang jadi boyfie aku nt kenelahh sediakan rose untuk aku . =)



hahh ! satu lagi, aku memang suka gila chocolate ,makan coklat ny sebenanye nikmat tw kalau hayati masa makan , haha , tuu aku tk twlaa orang yang cakap . bg aku biasa jee . emm kalau korang nak tw coklat ny in directly boleh hilangkan marah serta - merta . tk caya ? cube try haha daa cube try lagi plak tuhh , same jee lahh maksudnye , ntkann bile tyme korang tga marah kat someone kann , korang cepat² makan coklat , nt secara tk langsung dapat redakan kemarahan korang yang bertanduk tuuhh ! huhu. aku da try daa . tp tk bole lahh nk terus² reda cm tu je kann . reda sket jela , tp jadiklahh kann ? at least boleh lahh jugak hilangkan stress korang tuhh! actually coklatt tklah menggemokkan pon . itu semua mitos belaka , coklat sebenanye bg tenaga lagi adelaa , hee' . anyway , selamat mencubalahh yaww ! =''=.


together gather at Lotus Desaru ,

gather , gather , together ? huh ! what does it mean ? together means bersamalahh , apelaa . tkkn itu pon tk tw kott . haha . hurmm , sabtu lepas selepas dua hari pergi kuching , pergi family gathering plak , semua paksu aku yang sponsor termasuklahh apartment , cuma makan jee support sendiri . memang enjoyy gile lahh pg sane , biasala ramai² kan . semua couzie² berkumpul , mane tk best , kat sane ade waterpark skett , agak² cm sunway lagoon jugaklahh . tp mainan dy tkdela sebanyak sunway lagoon , tp okayylah , berbaloi , tk rugi pon pegi sane , stay sane semalam jee , gilelahh nk stay lame² nt bosann , sampai² sane jee da petang dalam pukul 5 camtuu , hujan rintik - rintik plak tuu , hurmm , masing² tyme tuu mengeluhh , ditakuti tidak dapat main waterpark katt situu , tungguu tungguu , jam pon da menujukkan pukul 6 petang , hujan masih membasahi bumi nyata , menyiram pokok² hijauu , tp oleh sebab da tk sabar nk main waterpark , masing² lenjan je redah hujann , tk fikir penyakit yang akan datang , demam ponn demam lahh , huhu . tyme malam pulak kitorang bt bbq kat pantai desaru , yang bakar² tuhh ! dari selepas maghrib sampailaa hampir jam 12 , keesokan paginye , kitorang adakan acara sukaneka plak untuk budak² sekolah rendahh , yang besar tua bangka cam aku ny jd pengelola bg acara tuu . haha . cam poyo jee , penat tuu memangla penatkann tp seronokla . dapatla jugak aku release tension aku yang da lame membeku dalam otak aku nyy ! huhu :




aunty , uncle , couzie , me , ? we are herelahh , stop looking for us . tadaa ! hee' =)





hang out ! tunn tunn tunn !

tunn tunn tunn . memang bestlahh tyme hangout ngan dorang , fun gilee , bukan senang kitorang nk keluar ramai² camtuu , asal plan jee mesti tk jadik , ade jee yang bg excuses itu inyy , tk bolehh lahh apelaa . nk balik kampung laa . atok aku sakettla , hurmm .. tp kali nyy semua orang jadi pegi , kalau tk memang haram lahh , berier gile konon plan macam nk gile masing masing , siap da tetapkan date lagi , pastuu bile da sampai masenye masing - masing senyap membisuu , bile tye alaa aku tk twlaa , mak aku tk bglaa . macam² hal weyyh . fenin kepala otak ! haha . tp hr tuu cuma echa jee tk jadik pegi cos ada hal . date ngan pakwe . sya² yang susah nak kuar && banyak excuses tuu bole plak pg kann , haihh kelakar betol . huhu . jangan marah yee sya² , saje jee . macam biasal tempat lepak kitorang apa lagi kalau bukan ' bandar petak ' atau lebih tersohornya dikenali sebagai city square , tempat paling familiar && famous katt jb bg budak² mentah cam kitorang nyy , tkde tmpat laen nk hang out . itulahh satu - satunye , biasala kitorang kann setia kan . tk nk jadi cm lagu rihanna . haha . tempatt tu je yang ad bus , jusco sume susah nk dapat bus , tyme tuu apelagi nk bt katt bandar petak tuu , tengok wayang merupakan perkara yang paling wajib . tengok cite NGANGKUNG ! haha cam poyo jee cite tuu , kelakar jugakla tp hantu dy seramm . pastuu jalan jalan lahh satu bandar petak bt ' window shopping ' . cakap jelaa tkde duett sebenanye ! haha , duett cukup² untuk nengok wayang , tambang bus && makan , makan . makan .. FULL STOPP :P



time pergi ke balik ?



candid oww :)



tiket wayang , keje onie lahh ny hishh . tkde keje .

Saturday, 25 December 2010

lelaki impian atau idaman ?

sebenanye same je maksud impian atau idaman , cari jelaa kat kamus dewan . mesti ade . lelaki idaman ehh ? emm semua orang ade lelaki idaman tersendiri kann , yang paling penting aku suka lelaki yang baik , semestinyelahh kann ? elok rupa , setia , jujur , beriman , berpelajaran tinggi , cool , sentiasa merendah diri , kewangan yang stabil . hee . bukan nak cakap aku materialistik , tp kewangan sangat penting untuk hidupp ceria && bahagia selaluu . tkde kewangan tkde bahagia , betol kann ? :)

handsome , right ? my dreamm dreamm guy ! hee '

single or in a relationship ?

which one is better actually ? give your opinion , haha . tp bg aku single lagi best actually cos kite bebas nk kawan ngan sape jee . tkdela terkongkong jee . itu tk boleh iny tk bolehh . lemas sebenanye . haha ceyh nyy sebenanye cakap orang yg frust tkde pakwe . haha . if single bole main banyak skandal , kalau couple nyy kene setia la apelaa . lecehh bukann ? tp ade juga some people suka kapel sebb kononnya diri sentiasa disayangi , yeke ?. kalau gaduhh susah kann ? huhu . whateverlaa . pandailaa bt decision sendiri , pilih yang mane terbaik untuk yang terbaikk . hah ! btol ke ayatt ny ? ' hee '

mukabuku or facebook ?

makin hr makin bosan kott layan facebook nyy , mane tk nyee setiap detik , saat , minit , jam aku layan facebook , gile bosan . and sekarang da bosan gile ngan facebook . bukak facebook jee tgk comment and then reply , nk post status pon tk tw nk cakap ap , haha . online tk tw nk bt ap jee . main game ? perkara paling aku tk suka . tk minatt langsung okayy ! tolongla jangan request aku game kalau katt facebook tuu . sure sure aku ignore punyee , haha , padan muka korang ! game tk dilayan okayy ! just message && comment sahaje . hee '

SHAWL :)


haha . petang td aku pglahh beli shawl kann , teringin jugakk nk pakai shawl . memang trend sekaranglahh kann . nampak comel je pakai shawl , aku skee . unfortunately , beli tw , tp pakai tk tw ehh . sengal semacam kott haha . bongekk kann ? kalau setakat yang simple tu bolehlahh . lilit jela sampai nk tercekik , tp kali ny beli shawl yang ala ala siti tuu . tp tk tw langsung nk pakai . tgk orang pakai lawa je . sweet , haha . tk pasal² balik terus on internet , bukak YOUTUBE pg search cara nk pakai shawl , haha lawak jee . cm bodohh jee , tp sekarang okayyla afta watch the video tuu kann , kunoo betol . terukkan aku ? haha :)

unforgettable memory

haa , rindu korang lahh weyy , syasya , farah , amalin , echa , lysa , farah hazirahh , wardah . bile lg lahh nk jumpe dorang , kenangan manis dn pahitt yang tk kan aku lupakan sampai mati . korang best especially echa yang ske gila bt lawak , setiap hr kalau aku tk ketawa berdekah dekah tk sahh , echa the HAPPY GO LUCKY !


biah , echa && me , rindu YOU lah sayangs !:)





sya² , ara . adda . lysa . echa && biahh !

blog , blogg , blogg ,

aku baru je nak jejak blogg ny kott , before this , aku tk tw bende pon pasal blogg . haha kunoo kann ? bt blogg ny pon main cube je kott , selebihnye ty orang cmne nk bt haha . aku fikir blog ny nk kene update setiap hr cm diary . rupenye tk ponn , actually , blogg ny bestt jugak lah kalau dh gne lahh . kalau tk gne memang tk twla . belom cube belom tw ! :) ngee ~

14 december till 16 december ,

hari hari melakar sejarah , holidayy kat kuching bole la dikatakan best , hr first sampai memang not in the mood , tgk suasana bandar kuching yang agak suram memang membosankan , sampai² je masing² asyik nk mengaruk je . ap yang aku bt semua tk kene , haha . gile btol . tp bile dh hr kedua tu agak okayyla cos pg menziarah cultural village yang memang terkenal kat sarawak , tyme tu agak fun laa . dapat tgk budaya iban , bidayuh , melanau , haa ! yang menyakitkan ht orang iban katt situ bapak punyela berlagak , nk amik gmb ngn dy pon bt muka poyo je . siap pesan tuhh cakap kat aku dengan bahsa sarawak dy supaya cepatt sket , nk kata dy bt keje . hampeh je . melilau jugak kat situtt . poyo je lebih . kononnla .. haha . tp dapat jugak la bgambar ngan dy , haha .

muka hensem je lebih tp snobbish !


beware with this skull , jangan tenung lame².
at cultural village ,


selepas SPM !

hello pals , sekarang ny nk citer pasal lepas spm pulek . dulu mse tyme sekola gila bapak aku bosan , perkara paling aku benci sekali nk kemas buku setiap hr dn iron bju sekolah , setiap hr kalu tk mengeluh memang tk sahh r , rase memang tk sabar gile nk habis sekolahh . nk GOYANG KAKI memanjang , tk paya pke pasal sekola lg , tp sekarang ny bile dah hbis sekolah rupenye lg lahh bosan , rutin aku setiap hr makan , tido , makan tido , tkponn online&& mesej sentiasa hehe . bosan tw ! soal kerje ? ad plak aku transport nk pg kerja , haha . cakap je berie konon tyme dulu² nk keje . tp hampeh je .i knew it !biasala cakap lebih tp bende tkde ponn , ngee :)